Kruiisi ABC: 3 parimat kruiisilaeva peredele

25.03.2015
estravel

Pere pisemate ja suurematega reisimine on alati üks parajalt aeganõudev ettevõtmine. Tuleb vaadata, et kõik saaksid magamiskoha, kõigil oleks midagi süüa ja lõpuks, et kõigil ikka lõbus ka oleks. Mitu kärbest lööb ühe hoobiga kruiisimine. Tohutul hulgal tegevusi, söögikohti ja igahommikune üllatus uue sadama näol panevad ka kõige jonnakama põnni naeratama. Siinkohal olemegi portaali Cruise Critic abiga kokku pannud nimekirja kolmest kõige sobilikumast kruiisilaevast peredele.

Disney Fantasy (Disney Cruise Line)

Ei tasu imestada, et perede poolt parimateks valitud kruiiside esiotsas on Disney laevad. Samas on nad esile tõstmist igati väärt! Absoluutsesse tippu kuulub Disney kolmas, 2012. aastal ilmavalgust näinud Disney Fantasy. Laeva toimetab peamiselt Kariibi merel ja viib reisijaid 7-öistele kruiisidele.

Üheks populaarseimaks atraktsiooniks laeval on veeliutoru AquaDuck. Pooleldi läbipaistev ja korra isegi üle laeva ääre looklev toru algab laeva 16. tekilt ja lõpetab täpselt neli korrust allpool – 12. tekil. Kogu sinka-vonka teekond läbitakse kahte inimest mahutavas täispuhutud ujumisrõngas.

Restoranis „Animators Palate“ juhtuvad aga tõeliselt maagilised asjad! Õhtusöögi alguses on igal sööjal võimalus lauakattele mõni oma lemmiktegelastest joonistada – olgu ta kasvõi Leiutajateküla Lotte.

Mõne aja pärast ärkavad restorani seintel olevad pildid ellu ja suur on paljude laste imestus, kui pildiraami sees hüppab tema joonistatud Lotte!

Ja muidugi ei jää laeval nägemata ka Miki Hiir, Minni või piilupart Donald. Lapsed saavad kõigi oma lemmikutega pilti teha, neid kallistada ja seda kasvõi seitse päeva järjest. :)

Allure of the Seas (Royal Caribbean Cruise Line)

Allure of the Seas on maailma suurim kruiisilaev ja edestab oma sõsarlaeva Oasis of the Seas täpselt 5 cm võrra! Selleks, et laeva suurust veel paremini ette kujutada, siis laevale mahub magama 6400 reisijat, mis on rohkem, kui Türil elanikke.

Lisaks massile ja muudele mõõtudele lööb laev laineid ka erinevate atraktsioonidega. Näiteks kui pere noorem liige on tahtnud surfamist proovida, aga päris lained hirmutavad, siis aitab hädast välja laeval olev surfisimulaator. Need pereliikmed, kes kõrgust ei karda, saavad teha õhulennu üle laeva keskosa tõmmatud köisteel ehk zip-line’il.

Perekondliku spordivõistluse võib maha pidada laeva tagaosas asuva kaljuronimisseina peal. Jah, ka kaljuronimisseina on nad suutnud laevale tuua. Või äkki on väljas nii palav ja tahaks midagi jahedamat teha? Laeva neljandalt tekilt leiab selleks tarbeks uisuväljaku! Tekib küsimus, et kas veel midagi, mida sellelt laevalt ei leia?

Allure of the Seas on niivõrd suur, et parema tahtmise juures ei jõua ühe reisiga pooltki sellest läbi käia. Tasub veel mainida, et enne basseini äärde minekut tasuks kontrollida, kas kõik asjad on kaasas – olenevalt kajuti asukohast võib teekond ühest punktist teise võtta üle 10 minuti. :)

Norwegian Getaway (Norwegian Cruise Line)

Värvikirevuse kategoorias lähevad maksimumpunktid kindlasti Norwegian Cruise Line’i laevadele, millest üks on värvikirevam kui teine – ja seda ka väljastpoolt. Kruiisifirma üheks parimaks laevaks peetakse perede seas 2014. aasta alguses ilmavalgust (või siis merelaineid) näinud Norwegian Getaway’d.

Juba ainuüksi restoranide arv sellel laeval on massiivne – kokku leiab neid sealt 28. Tõele au andes, kruiisihinnas sisalduvad neist vaid kuus, kuid suur osa tasulistest jäävad hinnavahemikku 25-30 dollarit söögikord inimese kohta.

Üks populaarsemaid atraktsioone Norwegian Getaway’l on kindlasti vabas õhus asuv spordikompleks. Tegelikult tasuks seda pigem seiklusrajaks nimetada, sest närvikõdi leiab sealt küllaga. 40 erineva elemendiga seiklusrada väsitab päeva lõpuks ära ka kõige aktiivsemad marakratid. Ja kui närvid veel veidi kõditamist vajavad, tuleb ära proovida The Plank ehk eesti keeles plank. Kaks meetrit üle laeva ääre ulatuv plank annab võimaluse jalutada all vahutava vee kohal.

Kruiisilaevu, mis peredele sobiksid, on muidugi veel ja veel, kuid siia oleme kokku kogunud koorekihi. Kui Sinu perele meeldiks samuti üks mõnus merereis, siis vaata meie kruiiside pakkumisi või võta meiega ühendust – kindlasti leiame selle kõige õigema!

Kommentaarid: