KOGEMUS: Kruiisilaev 2.0 – Royal Caribbeani Quantum-klass

04.05.2015
Svea

Paar nädalat tagasi oli meie Lennujaama büroo reisikonsultandil Kirsikal võimalus omal nahal järgi proovida Royal Caribbeani uus kruiisilaev Anthem of the Seas. Milline näeb välja üks maailma innovaatilisemaid ja “targemaid” laevu? Loe Kirsika reisimuljeid altpoolt.

Anthem of the Seas

Anthem of the Seas

Minu jaoks oli see esimene kord suure kruiisilaevaga seilama minna. Jah, suvel peatub neid ka Tallinna sadamas üksjagu ja eks meie reisibüroode töötajatena käime neid ka kaemas. See ei anna aga päris samat efekti, mis laevaga päriselt seilamine. Ja nii suuri kruiisilaevu kahjuks meie tegelikult pisike sadamake vastu võtta ei saa. Võib-olla kunagi.

Uuenduslik Quantum-klass

Anthem of the Seas on USA kruiisifirma Royal Caribbean 22. laev ja suuruselt maailma kolmas. Ka kaks esimest kohta on Royali käes – neid hoiavad Allure of the Seas ning Oasis of the Seas. Anthem on teine Quantum-klassi laev, kelle sõsaraks ja identseks kaksikuks on novembrikuus seilamist alustanud Quantum of the Seas

Selleks, et laevade suurusest veidi paremat pilti saada, võib ette kujutada Londoni kuulsaimat vaatamisväärsust Big Beni ja viite Boeing 747 lennukit. Just nii kõrge ja nii pikk on Royali uusim laev. Lisaks sellele on tegemist esimeste nn smart-ship laevadega. Tänu uudsele tehnoloogiale on internetiühendus varasemast kordades parem. Interneti kasutamine on siiski raha eest ja tasuta seda keegi veel ei jaga.

Lisaks meile kodusema internetikiiruse on Quantum-klass esirinnas ka pagasi liigutamises. Üldjuhul tuleb pagas alati enne laeva astumist ära anda ja see viiakse siis teatud aja jooksul kajutisse. Tänu spetsiaalselt Quantumi laevade jaoks väljatöötatud äpile saab iga reisija reaalajas oma pagasil silma peal hoida. Sina võid rahulikult baaris tervituskokteile nautida ja vahepeal telefonist või iPadist kontrollida, kas pagas on juba olemas. Ega see basseini ääres mõnulemine end ise ära tee!

Basseiniala

Basseiniala

Kokku mahutab igale laevale üle 4000 reisija ja seda 16 dekile, kust leiab tegevust oi kui palju!

7 päeva ja ikka jääb väheks

Lisaks kõigele muule, millega Quantum-klass maailmas laineid lööb, on need esimesed laevad, kus on peal vabalangemise simulaator nimega RipCord by iFly. Kui tihti on Sul võimalus leviteerida ja samal ajal ookeanilainetel seilata?

FlowRider surfisimulaator

FlowRider ja RipCord by iFly

Selleks, et kohe kindlasti seitsmest päevast väheks jääks, on laevadel ka hiiglaslik SeaPlex kompleks. Vastavalt programmile on see suur korvpalliplats, rulluisuväljak, tsirkuse kool ja bumper-autode atraktsioon. Lisaks ääristavad platsi teisel korrusel asuvad lauatennis, X-Box mängukonsoolid ja palju-palju muud.

Ka noortele on olemas oma „klubid“, kus diskot teha, raamatuid lugeda, lauamänge mängida või filme vaadata. Royali puhul on kõik nn klubid jagatud vanuste järgi gruppidesse. Kui vanemad oma lapsed mõnda klubisse mängima või hängima on saatnud, saavad nemad lõõgastuda vaid täiskasvanutele mõeldud solaariumis, kus leiab mõnusad lamamistoolid ja suuremad diivanid. Lisaks asuvad samal alal ka baar ja mitu basseini. Lõõgastusele aitab kaasa troopiliste palmide ja muude taimedega tekitatud džungli atmosfäär.

Robotid siin ja robotid seal

Ega see väga mööda ei olegi! Nimelt leiab nii Anthemi kui ka Quantumi pardalt väga omapärase baari nimega Bionic Bar, kus Sinu joogitellimusi võtavad vastu ja viivad täide robotid. Tellimus edastatakse robotitele baaris olevate iPadide kaudu ja nende täitmisel saab silma peal hoida seinal olevate ekraanide abil.

Robotid või siis õigemini robotkäed ei puudu ka ülisuurest laeva tagaosas asuvast showbaarist. Two70 nimeline showbaar on üldse üks suuri staare. Päeval avaneb baarist 270 kraadine panoraamvaade merele, kuid õhtupimeduses ei oskaks arvatagi, et liikuvate piltide taga aknad olla võivad. Igale showle annavad särtsu juurde lava kohal liikuvad robotkäte küljes olevad hiiglaslikud ekraanid. Digimuutus missugune!

Kõige suurem robot asub kõrgeimal dekil ning hoiab käes hiiglaslikku kapsulit. North Stari nimeline vaatekapsel tõuseb kuni 90 meetri kõrgusele merepinnast ja annab võimaluse näha veelgi kaugemale. Nagu London Eye, aga laeva peal :)

North Star vaatekapsul

North Star vaatekapsul

Kokakunsti meistriklass

Kokakunsti parimaid palasid leiab Quantumi laevadelt samuti lademetes. Lisaks juba kruiisi hinnas olevatele restoranidele leiab sealt näiteks esimese laeval asuva Jamie Oliveri restorani.

Restoran Jamie's Italian

Restoran Jamie’s Italian

Üheks eriliseimaks restoraniks on Wonderland, mis viib kokku maitsed ja tekstuurid, mis ei tuleks tavaliselt pähegi – aga ometi need töötavad. Wonderlandi eesmärk on Sind tavapärasest välja tuua ja nii oma eelistustes kui ka juba tavaks saanud maitsetes kahtlema panna. Meelte virr-varr!

Hinnas sisalduvatest restoranidest, kohvikutest ja muust võiks nimetada mitmeid, aga üheks omapäraseks on Devinly Decadence. Tegemist on USA saatesarjast „The Biggest Loser“ tuntuks saanud koka Devin Alexanderi restoraniga. Kõik restoranis pakutavad road on valmistatud viisil, et säiliks maitse, aga kaoks kalorid. Restoranist väga kaugele ei jää ka spordisaal ;)

Kokku leiab Anthem of the Seas ja Quantum of the Seas pardalt 20 söögi- ja joogikohta. Kruiisi hinnas sisaldub neist tervelt 12!

Virtuaalsed rõdud ja elegantsed sviidid

Nagu pea igale kruiisilaevale omane, leiab pardalt kajutikategooriaid terve rodu. Siiski-siiski leiab siit midagi erilist! Tõsi, lisaks Quantum-klassile võib seda näha ka mõningatel teistel Royali laevadel. Millest jutt?

Virtuaalsete rõdudega sisekajutid. Läks keeruliseks, jah? Kui tavaliselt on sisekajutid olnud neli seina ja möödel, siis nüüd on iga sisekajuti seinas maast laeni ekraan, kus saab näha reaalajas väljas toimuvat. Põhimõtteliselt on olemas pilt, mis rõdult avanema peaks, aga tegelikult rõdu ei ole. Selleks, et vaatepilti ette kujutada, peab seda nägema.

Virtuaalse rõduga sisekajut

Virtuaalse rõduga sisekajut

Tasub hoiatada, et sisekajutid on suhteliselt väikesed ja rohkemale kui kahele reisijale neid ei soovitaks. Ka vaid kahekesi reisivatele klientidele soovitame eelisjärjekorras alati rõdu või aknaga kajuteid. Hommikukohvi, päikesepaiste, hommikumantel ja oma rõdu – selles on midagi!

Ka suuremate ja väiksemate lastega ja lihtsalt suurema reisijate arvuga seltskondade peale on mõeldud. Laevalt leiab küllalt omavahel ühendatavaid kajuteid. Mõndade puhul on võimalik ühte patta panna lausa kolm eri suurusega kajutit ning magama mahutada 8-10 inimest.

Nii Anthemi kui ka Quantumi sisekujunduses on püütud kokku tuua Royal Caribbeani ja samasse gruppi kuuluva Celebrity Cruises detaile.

Tahaks ka, aga kuhu?!

Kuni selle aasta sügiseni seilab Anthem of the Seas Euroopas ning võtab siis suuna üle Atlandi. Tema kodusadamaks saab talviseks perioodiks New Jersey osariigis asuv Cape Liberty. New Yorgi külje alt on võimalik sel perioodil ette võtta erinevaid Kariibi mere ja Bahama saarte kruiise.
Vanem õde Quantum of the Seas teekond viib aga Aasia turule ja tema kodusadamaks saab Hiina suurlinn Shanghai.

Kui Sinus võttis nüüd ka võimust kruiisipisik, siis kiika meie kruiisipakkumisi. Kindlasti leiame Sulle midagi sobivat! Siit leiad veel blogilugusid kruiiside kohta.

Kommentaarid: