Kruiisilaevade vingeimad vidinad

07.08.2012
Kata

Tänapäeva kruiisilaevad on nagu ujuvad linnad. Tegelikult on nad isegi põnevamad kui keskmine linnake. Iga uus tehasest väljuv laev pakatab uutest vidinatest ja põnevatest atribuutidest, millega reisijail meelt lahutada!

KruiisilaevTavapärane on, et kruiisilaeva pardalt leiab teatri, mille mahutavus on suurem kui enamikul Eesti teatrisaalidel, tipptasemel varustusega spordisaali, restorane igale maitsele, baare nii palju, et võid kas või igal õhtul erinevas lokaalis viibida, ja lisaks palju suuremaid ja väiksemaid üllatusi.

All oleme kokku võtnud mõned meie meelest põnevamad ja erilisemad võimalused, mis juba seilavatel või peatselt valmis saavatel laevadel on pakkuda.

Kruiisilaevade vingeimad vidinad

Celebrity Reflection – klaasist duširuum. Oma klassi viies laev teeb esimese merereisi tänavu oktoobris ja pakub üllatusena üle laeva serva ulatuvat maast laeni klaasidega duširuumi. Selline luksus tuleb kaasa 152-ruutmeetrise Reflection-sviidiga, mis asub laeva 14. tekil. Privaatsuse pärast siiski kartma ei pea – omapärase duširuumi klaasid väljastpoolt vaadatuna läbi ei paista. Lisaks saab nupuvajutusega muuta klaasid uduseks ehk mõlemat pidi läbipaistmatuks.

Carnival Breeze – Thrill Theatre. 5D-dimensioonis kino pakub närvikõdi nii ekraanil kui mujal. Liikuvad toolid, tuuleõhk ja väikesed veepritsmed, miski katsumas sinu pahkluid, tooli seljatoes peituv üllatus… see kõik kokku annab põneva ja meeldejääva kinoelamuse, justkui oleksid osa filmist. Carnival Breeze seilab meresid alates tänavusest juunist.

Allure of the Seas ja Oasis of the Seas – Zip Line. Need kaks laeva on üleüldse klass omaette, aga lisaks kõigele muule põnevale saab nende lahtises aatriumis köiel alla kihutada, jalge all laiumas vaade läbi üheksa laevateki. Ja mis parim – atraktsioon on tasuta.

Norwegian Epic – Studio. Selle kategooria kajut on eriti sobilik raha säästvale üksikule reisijale. Kajut on vaid 9 m2 ning selle ümmargune aken avaneb laeva koridori. Muidugi on aken peegelklaasist, seega keegi sisse ei näe. Lisaks saab ööseks katted ette tõmmata, et koridori valgus magusat und ei segaks. Väikesesse kajutisse on nutikalt paigutatud nii kraanikauss, WC kui ka dušikabiin. Kuigi teoorias võib kajutis ka kahekesi majutuda, on üksi siiski mugavam. Studio-kajutite juurde kuulub spetsiaalne elutuba, kus üksi reisivad vandersellid saavad uusi tutvusi sobitada. Loe lisa!

Norwegian Epic – Aqua Park. Ägedaim veepealne veepark! See on ainus kruiisilaeval olev veepark, mille üks atraktsioon on kummirõngal tsentrifugaalkausis tiirlemine – The Epic Plunge. Lisaks 2 basseini, 5 mullivanni, värvikirevate skulptuuridega lastebassein, igas suunas pritsivad veepihustid ja palju muud põnevat.

Celebrity Solstice-klass – Cellar Masters. Tahaks ju proovida kõiki neid põnevaid ja eksklusiivseid veine, aga pudelikaupa osta on kulukaks? Pole probleemi – Celebrity uutel Solstice-klassi laevadel on moodne veinikarussell, kus saad laiast valikust just endale sobiva koguse doseerida – kas niisama mekkimiseks või paariks korralikuks sõõmuks. Kui liigne valik pea segi ajab, aitab sommeljee hädast välja ning jagab lahkesti soovitusi.

Celebrity Solstice, Equinox ja Eclipse – klaasipuhumistöökoda. Kunst ei ole vaid kaugelt imetlemiseks! Celebrity laevade pardal saad ka ise klaasipuhumises kätt proovida. Koostöös The Corning Museum of Glassiga on kolme Celebrity laeva pardal spetsiaalne klaasipuhumise töökoda, kus oma ala meistrid seda peent kunsti lähemalt tutvustavad ning mõne uue ja kauni asjakese meisterdavad.

Royal Caribbean International – mägironimissein. Kuidas tunda ära Royal Caribbeani laeva? Iga nende laeva korstna taha on ehitatud mägironimissein! 15 korrust merepinnast kõrgemal saad oma julguse proovile panna ning imelisi vaateid veelgi kõrgemalt nautida. Kui sa varem pole mägironimisega kokku puutunud, annavad vilunud instruktorid nõu, kuidas kõige nobedamalt ning energiasäästlikumalt päästva kellani jõuda. Ära siis ehmata, kui suure pingutuse lõpus instruktor veidi närvikõdi pakub ja korraks su turvaköie vabalangemisse laseb. See tunne on lihtsalt kirjeldamatu!

Royal Caribbean International – uisuväljak. Pole mingi ime, kui peale mõnusat päeva Jamaica valgel liivarannal otsustad laeva tagasi minnes mõne kodusema harrastuse kasuks, näiteks lähed uisutama! Nii mõnelgi Royal Caribbeani laeval on ehe uisuväljak, kus lisaks maailmatasemel etenduste imetlemisele saab ka ise uisud jalga tõmmata ning paar topelt-akslit keerutada. Kui väljas ei oleks 30-kraadine leitsak, tunneksid end peaaegu nagu kodus :) Uisulaenutus ja väljaku kasutus on kruiisi hinna sees, eraldi nende eest tasuma ei pea.

Royal Caribbean International – FlowRider. Selleks et surf selgeks õppida, ei pea tingimata Hawaiile sõitma. Tee seda nt kruiisilaeva pardal! Nii mõnegi Royal Caribbeani laeva pardal on surfisimulaator, Oasis-klassi laevadel lausa kaks. Korralda sõpradega võistlus või ela nende edusammudele tribüünilt kaasa – vahva ajaviide on garanteeritud. Ja tuule pärast ei pea muretsema – surfisimulaatoris on kogu aeg perfektne laine.

Milline laev ja kruiis siis valida?

Kui püüda kruiisilaevadel pakutavat üldistada, võiks peredega reisijaile soovitada Royal Caribbeani ja eriti laevu Allure of the Seas ja Oasis of the Seas. Tõenäoliselt ei piisagi nädalast, et kogu pakutavat meelelahutust proovida. Kui on aega ja tahtmist, võiks isegi kahenädalase kruiisireisi ette võtta. Royal Caribbean on parim valik ka sportlikule hingele.

Kui sul veel lapsi ei ole ning soovid nt tähtede all öökino vaadata või tantsida, nagu homset ei tuleks, tasub valida Carnival Cruise Line’i laevad. Täiskasvanud paaridel, kes eelistavad pikemaid kruiise, gurmeesööki ning kvaliteetaega omakeskis, soovitame proovida harmoonilisi Celebrity Cruises’i Solstice-klassi laevu.

Soovitusi, kuidas valida endale mõnusaimat kruiisi, leiad ka meie suurest kruiisispikrist!

Kommentaarid: