When the sky`s the limit, anything is possible!

24.04.2008
Kata

Tundub, et uusi laevu ilmub viimasel ajal tihedamini kui Vändras saelaudu suudetakse toota. Alles see oli, kui Superstar tegi oma avakruiisi ja esmaspäeval on juba oodata Viking Line XPRS-i tutvustust Eesti turule. Suvel peaks ka Tallinki uus roosa Baltic Princess alustama.

Ka sel nädalal nägime üht uut laeva, kuid seekord pisut teist tüüpi – nimelt maailma suurimate kruiisilaevade hulka kuuluvat Independence of the Seas`i, Royal Caribbean Cruise Line uusimat alust. Kuna tegemist on Norra firmaga, siis toimus ka avakruiis Oslos. Sealne kruiisikai asub sarnaselt Tallinnale täitsa kesklinnas ning seetõttu oli meid teele saatma tulnud üsna palju kohalikke, tasustaks mängimas puhkpilli orkester :). Miski ime läbi oli ka vaat et esimest korda 11 kuu jooksul Oslos päikesepaisteline ilm, seega sai nii kajuti rõdul, kui laeva ülemistel tekkidel mõnusasti päikest võtta ning särgiväel ringi liikuda. Peaaegu nagu päris Kariibi mere kruiisil J Päikesepaistes toimus ka RCCL esimehe Richard Fain`i ja külastajate vahel peetud surfivõistlus, mille võitis loomulikult ülekaalukalt esimees :). Lisaks surfisimulaatorile leiab Independenci pealt kõike, mida hing ihkab – head sööki, ilusaid asju, palju tegevust ja mõnusat lõõgastust.

Eriti soovitame kolme Freedom klassi sõsarlaeva just nooremale reisijale. Tänu mitmekülgsetele spordi- ja meelelahutusvõimalustele on antud laevade keskmine vanus märgatavalt madalam, kui nii mõnelgi teisel alusel. Üleüldse pidi RCCL´i klientide keskmine vanus olema 38 aastat ning igal kruiisil on keskmiselt 60 eri rahvusest reisijat. Seega kui keegi ikka veel arvab, et kruiisid on ainult ameerika pensionäridele, siis on viimane aeg see müüt maha matta ja ise üks kruiisireis järgi proovida!

Hoolimata sellest et Independece on juba suurem-kui-elu, on Royal Caribbean ehitamas veel grandioossemat laeva (või äkki peaks ma ütlema linna?), nö Genesis klassi. Genesis mahutab väidetavalt 5400 reisijat – see on umbes sama palju, kui Raplas elanikke! Ja ütleme nii, et tegevust ja restorane saab Genesise peal kindlasti kõvasti rohkem olema kui Raplas iial olnud.

Laeva keskel laiutab tükike New Yorki ehk Central Park. See peaks endast kujutama läbi kuue korruse ulatuvat jalgpalliväljaku pikkust rohelusest rõkkavat promenaadi, mida ümbritsevad kõikvõimalikud meelelahutuskohakesed ja asi, millest ma siiani veel päris täpselt aru pole saanud aga ehk ongi huvitavam, kui väike avastamisrõõm alles jääb. Ühesõnaga see peaks kujutama endast tõusvat ja langevat baari, mis teeb erinevatel korrustel peatusi, et kliendid saaksid kas siis siseneda või lahkuda. Tõotab igatahes põnev tulla.

Kogu projekti katab praegu veel üsna suur saladuseloor, mida hakatakse järkjärgult kergitama. Järgmine pressiteade peaks ilmuma 18.ndal juunil. Lubadused aga on suured – Genesisest saab maailma innovatiivseim ja uhkeim kruiisilaev. Mina igatahes ootan põnevusega :)

Kommentaarid:

  1. Marko

    Peaks hakkama siis juba Oasisele broneeringut tegema:)))