Epp Petronega Venemaal Volga kruiisil

25.09.2017
Estravel

Kirjastaja, kirjanik ja maailmarändur Epp Petrone kruiisitas suvel Venemaal Volga jõel. Neljapäevane reis kulges Nižni Novgorodist Moskvasse.

“Ma jäin sellise veidike teistmoodi reisiga hästi rahule – lisaks iga päev eri linnas olnud ekskursioonile oli laeval lõppematu melu, õppisime bajaanimuusika taustal laulu ja tantsusamme, kohalikud olid väga-väga sõbralikud ja tegevusi laeval jätkus lõputult,” märgib Epp Petrone.

“Venemaa jõekruiisid on hinnalt mõistlikud ja sobivad ka hästi näiteks neile, kes algtasemel vene keel on suus ja soovivad veidi rohkem praktiseerida. Jõelaeva pardal saab nautida Volga jõe puhast loodust ning tutvuda paljude väikeste linnakestega,” lisas Epp. “Olime reisil kolmekesi ja saime kõik sellise elukogemuse ja elamuse, mida poleks uneski osanud oodata, olgu selleks siis näiteks kas või kohalike elurõõm ja mõnus vene keele praktika.”

Volga jõgi pakub üllatusi igal kilomeetril. Kohati meenutab ta laiuselt suisa merd, kohati sõidab kruiisilaev kitsastes kanalites ja läbib lüüse, mille sees tõstetakse laeva veetaseme abil rohkem kui kümne meetri kõrgusele.

“Soovitatav on veidi aega võtta ka enne ja pärast reisi kohapealsetes linnades, näiteks Nižni Novgorod on sellise retrolinnana väga ilus ja stiilne, samuti on seal Venemaa pikim köisraudtee üle Volga jõe,” lisas Epp, kes paar ööd enne laevaleminekut veetiski Nižni Novogorodis. Kuna reis Moskvas lõppes, vaatas ta veel Moskvas ringi, sõitis rongiga Peterburi ja jõudis veel ka sama reisi käigus Ermitaažis ära käia.

Videojalutuskäik Volgal

Nagu jõekruiisidel tavaks, peatuti iga päev erinevas linnas. Lisaks Nižni Novgorodile külastati Gorodetsi, Jaroslavli ja Kaljazinit. Iga linn oli ise nägu, näiteks Gorodetsis pakuti kohalikuks hitiks kujunenud präänikuid ja Kaljazini sai paadiga sõita ümber vee alla uputatud kiriku.


Volga kruiisidest

Estravel CruiseCentre’i pakutavad Volga jõe kruiisid kestavad 2–24 päeva ja hinnad algavad 190 eurost. Saadaval on sajad erinevad marsruudid, saab valida meelepärase kruiisi väljumisega Peterburist, Moskvast või veelgi kaugemalt.

Kruiisi hinnas on kõik vajalik: majutus kahekohalises kajutis, hommiku-, lõuna- ja õhtusöök, meelelahutus jõelaeva pardal ja ekskursioonid vahepeatustes. Kuni oktoobri lõpuni on Volga jõe kruiisid müügil varajase tellija soodustusega.

Kommentaarid: