Eve Toots: kruiisireisi planeeri 12 kuud ette!

17.07.2019
Eve Toots, Astri Grupi nõukogu liige ja osanik

Kruiisireis on üks väga vahva kogemus – see on reis, kus saad lühikese aja jooksul nautida mitut riiki ning seda ilma kohvrit lahti-kokku pakkimata ja hotelli vahetamata. Igal õhtul võid nautida maailmatasemel meelelahutust, tantsida elava muusika saatel hiliste õhtutundideni, väärtustada aega sportlike tegevustega ja palju muud.

Eve Toots Macaus. Fotod: erakogu

Kruiisireisi planeerimisel on oluline paika panna marsruut ja sihtkohad, mida soovid külastada, samuti ajaperiood, kuna see võib seada teatud piiranguid.

Kruiisireisi on soovitatav hakata kavandama umbes 12 kuud varem, et tagada soovikohane pakett ja lennupiletid lähtekohta optimaalse hinna eest. Kui kruiisi alguspunkt asub kaugemal, tasub enne laeva väljumist paar päeva varuks jätta ja vaadata ringi kohapeal. Reisides peab alati olema valmis ootamatusteks: lennud hilinevad, neid tühistatakse, pagas ei pruugi kohale jõuda. Kuna kruiisi planeeritakse ette pikemalt, on soovituslik teha reisikindlustus.

Kruiisireisi esimesel päeval võiks laeval paika panna ajakava, sh vaadata üle sihtkohad. Vahel on vajalik osta kruiisilaevalt mõni reisipakett lisaks, kuna ajaloolised huviväärsused võivad asuda sadamast paari tunni autosõidu kaugusel. Samuti tee plaan, millist kontserti või meelelahutusüritust soovid laevas külastada, ja broneeri õhtusöögid.

Meie viimane eredaim kruiisikogemus oli Mehhikos, kus õnnestus näha maiade tsivilisatsiooni varemeid: Chichén Itzá linna, mis kuulub Unesco maailmapärandi nimekirja. Oli tõeliselt põnev osa saada selle riigi ajaloost.

Meeldivaid kruiisikogemusi ja huvitavaid reisielamusi!

Artikkel ilmus Eesti suurima reisiajakirja TRAVELLER 2019. aasta kevadsuvises numbris.

Kommentaarid: