Harmony of the Seas: suurim kruiisilaev

31.05.2016
Estravel

2016. aasta mais tegi oma avakruiisi hetkeseisuga maailma suurim kruiisilaev Harmony of the Seas. Estraveli reisikonsultandid Annely Meidra, Geidi Kägo ning Ann Siirde koos tootejuhiga Kristi Kukk käisid oma silmaga kaemas, kui äge uhiuus laev on.

Annely: Põhimõtteliselt olin ma kruiisist unistanud lapsepõlvest saadik, siis kui televiisorist “Lemmenlaiva” (The Love Boat) sarja jälgisin. Siis tundus see muidugi täielik kosmos. Täna enam mitte. Laev Harmony of the Seas on tõesti suur. Nagu linn, mida kahe päevaga ei jõua päris selgeks saada.

Geidi: Harmony of the Seas, maailma uusim ja suurim kruiisilaev – täitis kõik ootused ja rohkemgi veel. Võimalusi aja veetmiseks igale maitsele, eriti lastele ning noortele ja nooremeelsetele, hea valik just perepuhkuseks. Ei saa öelda, et ma soovitaksin rahulikku puhkust eelistavale vanemale inimesele, laev on suur ja rahvast ning tegevusi palju. Kindlasti leiduks ka vanemale reisijaskonnale rahulikumaid tegevusi, aga põhirõhk siiski melul ja uuendusmeelsusel.

Ann: Ei saa salata – on võimas ja uhke laev küll. Mulle meeldis, et erinevaid tegevusi on laeval päris palju – jooksurada, basseinid, 72m pikkune liutoru Ultimate Abyss, mägironimise seinad, palliplatsid, surfi simulaatorid jms. Ühesõnaga aktiivsele puhkajale tegevust jagub. Peab muidugi arvestama, et populaarsemate atraktsioonide juures tuleb mõnikord üsna pikalt järjekorras seista.

Ajaveetmisvõimalused

Annely: Võimalusi on palju alates SPA-st kõikvõimalike protseduuridega sh ka hambavalgendamise protseduur kuni erinevate maailma tasemel etteasteteni välja.

Siis veel aktiviteedid, mis on peaaegu päev läbi avatud. 6 basseini suurtele, 1 väikestele atraktsioonide ja torudega. Lisaks 72m kaks kuiva liutoru, millest minagi pärast hetkelist kõhklust alla sõitsin. Ronimissein, Geidi poolt järgi proovitud surfi simulaator ja Zip Line 9. teki kõrgusel – järjekorrad olid pikad, tasub aega varuda. Minigolfi sai mängida, jalgpalli väljak, lastele mänguautomaadid, suurtele ca 1500m2 kasiino. Karusell, millel me kõik mõned tiirud tegime.

Omaette vaatamisväärsus olid Bionic Bar’i robotitest baarmenid. Seal muidugi ka koguaeg järjekord. Väidetavalt jõuab robot-baarmen teha minutis ühe kokteili kui lihtsam. Rohkemate komponentidega võtab rohkem aega.

Geidi: Üks asi mida ma samuti kindlalt soovitaksin on laeva meelelahutusshowd: muusikalid, jää- ja veeshow – kindla peale maailma tasemel ja elamused väga pikaks ajaks (eriti üllatusterohkeks kujunes veeshow).

Annely: Meie reisi ajal mängiti ühel õhtul muusikali Grease, teisel õhtul oli Jääshow (1887) ning Aqua teatris veeshow. Grease oli oma tuntud headuses, aga kaks viimast ületasid täiesti ootused. Veeshow puhul ma mõtlesin, et vett purskab ja võib-olla keegi teeb vettehüppeid vms, aga ei. Rokiti vees tantsida, lennati publiku kohal, kõnniti köiel väga kõrgel peade kohal. Vett lendas paremale ja vasemale. Muusika. See oli nii võimas, et võtab tänagi veel kananaha ihule. Meil vedas, sest teine show, mis oli plaan ette mängida keskööl, jäi ära, kuna tehnika vedas alt.

Ann: Suurepärase mulje jätsid showd, mida vaatamas käisime. Muusikal Grease või ilusate kostüümidega muinasjutuline jääshow või siis Aqua Theater’i tantsushow uskumatute akrobaatika etteastete ja vettehüpetega – see viimane etendus oli eriliselt meeldejääv!

Harmony of the Seas - Royal Caribbeani kruiisilaev

 

Central Park ja restoranid

Annely: Central Parkis jalutamine oli nagu päris. Päris puud, linnulaul, kohvikud ja restoranid, pingid. Baare ja söömise kohti oli palju üle laeva. Igaüks leiab endale midagi ja vaheldust on. Hamburgeri restorani ukse taga oli pidevalt pikk järjekord. Jäätise masinad iseteenindusega. Isiklikult mulle valmistas söök pettumuse. Ootasin midagi veidi enamat. Valikut oli iseenesest palju, aga miski nagu eriti ei isutanud.

Geidi: Central Pargis on taimed istutatud ning mulle meeldisid pargivaatega ja rõduga kajutid, kus saab rahulikult oma toast jälgida laeva sisemuse melu.

Ann: Sümpaatne, nagu päris park, romantiline, palju rohelust, lopsakad taimed. Rahulikum koht, kus näiteks õhtuhämaruses istuda. Siin on ka mitmed tasulised, a la carte söögikohad.

Mis aga toitu puudutab, siis siin mina kahjuks suurt elamust ei saanud. Pean eelkõige silmas buffet-restorani Windjammer. Valikut nagu oli, paraku maitsete osas oleksin oodanud midagi enamat.

Royal Caribbean_Harmony of the seas vision

Kajutid

Ann: Kajuteid nägime mitmeid erinevaid ja minu soovitus on kindlasti ookeanivaate ja rõduga kajut. Rohkem privaatsust ja mõnusam feeling. Ruumi oli kajutis piisavalt kahele reisijale, aga neljakesi tuleks valida ikkagi suurem perekajut või sviit. Kui siiski valida sisekajut, siis soovitan varianti Interior with Virtual Balcony – kajutis on virtuaalne rõdu, mis muudab olemise ehk veidi huvitavamaks ja meeldivamaks.

Geidi: Kajutitest olid kõik valikud viisakad ja puhtad, siin tuleb valida isikliku eelistuse vahel, minu hinnangul oli ka tavaline sisekajut väga sobiv reisimiseks. Veidi kallim ja põnevam on virtuaalse rõduga kajut, kus üks sein on nn. telekas ja seal on otse-eeter sellest ilmast, mis samal hetkel väljas on. Omal kohal on ka sviidid – kõik väga ilusad ja maitsekad. Rccl.com lehel on ka ilusad pildid tehtud igast toatüübist ja pildid vastavalt täiesti tegelikkusele.

Annely: Kajuti tüüpe on päris palju erinevaid. Ise elasime rõduga merevaatega kajutis. Suur voodi, diivan, rõdu muidugi toolide ja lauaga. Mahtusime kenasti ära ja vajadusel oleks mahutanud kedagi ka diivanile. On ka sisekajuteid, aga põhirõhk ikkagi väliskajutitel, kas siis merevaade või pargi vaade. Sisekajutid olid virtuaalse rõduga, mis olid täitsa ägedad.

Harmony of the Seas kajut, kruiis

 

Kokkuvõtteks

Geidi: Reis oli ääretult tore ja kindlasti soovitan kõikidel klientidel minna kruiisima ning kui õnnestub uuesti proovida, siis see laev on kindlalt esimene valik.

Annely: Muljed on väga ülevad ja tegelikult oleks hea meelega veidi pikemalt olnud, aga nüüd siht silme ees ja kunagi ma selle kruiisi puhkusena ära teen.

Kristi: Kapates ühest kohast teise tuli päevas läbitud kilometraaž üsna arvestatav aga laev oli seda väärt. Kui ma läheks lastega ja valiksin hinna järgi, siis valiksin ühe Royali suurematest ja uuematest laevadest, miks mitte Harmony.

Kui Sul tekkis tunne, et tahaksid ka kruiisile minna, vaata kõiki kruiisipakkumisi CruiseCentre lehel või loe Royal Caribbeani kohta pikemalt.

Kommentaarid: