Helis Oja Estraveli Tellimiskeskusest käis põneval Niiluse kruiisil

20.01.2020
estravel

Helis Ojal Estraveli Tellimiskeskusest õnnestus novembris käia Novatoursi korraldatud Niiluse kruiisil (Hurghada, Egiptus). Helis soovitab kruiisi aktiivse puhkuse otsijale: “Kruiisi tavalisele puhkusepaketile eelistades näeb mitut erinevat linna, kuhu oleks tavareisijal hotellist keeruline liikuda. Programmis on piisav osa puhkust, aga ringiseiklemist on rohkem. Päris palju on bussiga sõitmist ja enamik hommikutest on varajased (kell 56 väljasõit). Minu jaoks oli parim osa erinevate linnade võrdlemine ja bussisõidu ajal väikeste külade ja kohaliku elu nägemine. Kellele meeldivad templid, siis külastatud sai viis templit ja Kuningate org.”

Ekskursiooniprogrammi tutvustus Helise kogemuse põhjal:

1. päev
Saabusime kell 12.00 Hurghadasse ja esimesel päeval oli vaba aeg. Jalutasin toakaaslasega Hurghada Marina juurde – puhas ja ilus väike turistinurk koosneb peamiselt söögikohtadest. Paralleeltänavad aga on veidi räämas.

2. päev
Kell 5 hommikul alustasime bussisõitu Assuani poole, kell 14 olime kohal seega 9 tundi bussisõitu koos mõne peatusega (peatused 1545 min). Assuan ise on sadamalinn, kust enamus kruiise alguse saavad. Linnapildis polnud turiste üldse näha, kõik olid kohalikud ja pigem noored. Laevalt välja astudes on tavaline tänav väikeste poodidega, aga paralleeltänav rohkem turu moodi ja värvilisem kraam. Kella 18 ajal liikusime väikese mootorpaadiga Philae saarele sealset templit vaatama. Kuna oli juba pime, siis toimus templi seintel valgusmäng.

3. päev
Lõpetamata obeliski ja Assuani paisu külastamine. Sel päeval oleks saanud külastada Abu Simbeli templit (peab olema teatud arv soovijaid, lisatasu ~80 €) – meie grupis ei olnud piisavalt soovijaid. Peale lõunasööki startis laev Komombu poole (sõit 15.0017.30). Nägime ära Komombu templi ja krokodillimuusemi. Öösel sõitis laev edasi Edfu poole.

4. päev
Päev algas kell 5.45 kalessisõiduga (4 km) Edfu templisse. Väga hea varajane aeg templi nägemiseks, mil rahvast vähe ja temperatuur talutav. Laev sõitis edasi läbi Esna lüüside Luxori poole. Kella 17.30ks olime Luxori templis. Luxor oli linnana palju puhtam, kui eelnevad linnad, ka müüjad ei tundunud nii pealetükkivad. Peale templikülastust kuulsime esimest korda ka kutsungit palvusele.

5. päev
Kell 6 lahkusime laevast koos kohvritega. Külastasime Kuningate orgu (omal valikul 3 hauakambrit, Tutanhamoni haud 15 €), Karnaki templit, käsitöösuveniiripoodi, papüüruse muuseumit. Kell 17.30 olime hotellis Amarina Abu Soma Resort.

6. päev
Kohtusime reisi korraldanud Novatoursi Leedu esindajaga, kellele terve kruiisiprogrammi kohta tagasisidet jagasime.

7. päev
Vaba aeg ning 8ndal päeval oli kojusõit.

Küsi kruiisi pakkumist kruiis@kruiis.ee või telefonil 6266 266.
Vaata erinevaid kruiisipakkumisi siit.
Loe Egiptuse kohta lähemalt siit.

Kommentaarid: