Luksus ja hubasus – Azamara kruiisilaevad

13.05.2016
Eliine Rannajõe

Aprilli keskpaigas avanes kahel meie reisikonsultandil, Merilin ja Triin, suurepärane võimalus tutvuda 4-päevasel kruiisil Alicantest Nicesse Royal Caribbeani luksusbrändi Azamara toote ja teenusega. Loe lähemalt nende muljetest äsjarenoveeritud laevast Azamara Journey.

Azamara Club Cruises laevastikus on 2 identset laeva: Journey ja Quest. Mahutavad need u 690 reisijat, teenindavat personali on 408. Võrdluseks näiteks Royali laeval on 1 teenindaja kolme külalise kohta. Azamaral on teenindajaid piisavalt palju, et iga soov saaks kiirelt täidetud, samas mitte häirivalt palju, et oleks tundnud end piiratult. Teenindav personal on väga professionaalne! Aeg-ajalt on tunda ka personaalset teenindust, kui näiteks mäletatakse, millist teed sa eile jõid. Suuremates laevades seda ei koge.

Azamara_Journey_in_Koper

Azamara Journey on üks kahest Azamara kruiisilaevast

Laeva märksõnadeks on kindlasti luksus ja mugavus. Majutus ja teenindus on 5 tärni väärilised, samas on seal mõnus ja mugav olla. Mitmed kliendid ütlesid, et need on ka põhjused, miks kruiisilaevaks on valitud just Azamara. Ning püsikliente neil jagub – meie kruiisil oli 55% külastajatest varem Azamaraga sõitnud, üks paar oli näiteks 14 kruiisi kaasa teinud! Kaasreisijatest ja personalist saavad juba sõbrad.

Kajutid

Laevas on kaunilt sisustatud kajutid. Kõik kajutid pakuvad luksuslikke Todd Avery Lenahan disainitud voodilinu (mis olid tõesti ülimõnusad – nagu magaks pilve sees :). Lisaks veel sussid, hommikumantel, 24 h toateenindus, mida me ka katsetasime – 2 cappuccinot saabusid vähem kui 2 minutiga. Kajutis on loomulikult olemas peened “About Rose” seebid/kreemid jms hügieenitarbed, vihmavari, binokkel, iga päev värske laeva ajaleht ja muidugi saabumisel puuviljad ja alati nõu värske jääga + minikülmik veinide ja karastusjookidega (kõik hinnas, v.a veinid).

Oceanview suite_azamara

Lihtsam aknaga ehk Club Oceanview kajut

Sise-, aknaga ja rõduga kajutid on kõik sarnased ning sama suurusega. Juba avaram kategooria on Club Continent Suite ning sealt edasi suuremad sviidid, millel on mitmeid lisaväärtusi nagu näiteks ülemteenri teenus, 235 complimentary Interneti minutit, prioriteetne check-in ja check-out, tervitusjook koos puuviljadega ning soovi korral kohvri lahti/kokku pakkimine.

Club Owner Suite_azamara

Luksulik ja avar Club Ocean Suite

Üleüldine laeva sisekujundus on vastupidiselt eelnevale tumedale ja süngele hoopis hele ja avar, mis eestasele peaks hästi sobima. Kui vaadata Azamara kodulehel laeva virtual touri, siis see on hetkel veel vana sisekujundusega. Uues sisekujundusest annab aimu järgmine klipp:

Toitlustus

  • Mosaic cafe pakub kvaliteetset kohvi koos väikse snäkiga.
  • Windows Cafe´s on buffet hommiku- lõuna- ja õhtusöögid (teemaõhtusöögid, iga päev vahelduvad).
  • Patio´s pakutakse päeval erinevaid grillroogasid ja salateid.
  • Discoveries on pearestoran, kus 3 korda päevas suurepärast toitu pakutakse.
  • Aqualina on tasuline Itaalia restoran.
  • Prime C on võrratu erirestoran, mille külastamise eest tuleb tasuda (vaid) 25 $, sviitide külalised tasuma ei pea. Aga see oli suurepärane kogemus – teenindus ja toit on seda kindlasti väärt!

Soovi korral võib muidugi söögi ja joogi endale ka kajutisse tellida. Hommikusöök oma kajuti rõdul, kui vaade on imelisele Palma de Mallorcale – see on proovimist väärt!

aqualina_azamara

Tasuline Itaalia restoran Aqualina

Azamara on all inclusive teenust pakkuv kruiisifirma. Lisaks toitlustusele ja meelelahutusele on hinnas ka pudelivesi, karastusjoogid ning lai valik alkohoolseid jooke. Iga päev on valikus 1 uus valge ja punane vein, lisaks valik kokteile ning kanget alkoholi. Täpne nimekiri on olemas, kui huvi! Lisatasu eest saab osta ka joogipakette, kui soov näiteks vahuveini või suuremat valikut alkoholist nautida. Kruiisi hinnas on veel AzAmazing üritus, jootrahad, selvepesula, transfeerid laevast linna ja tagasi ning concierge teenus.

azamara_mosaic_cefe

Mosaic cafes on mõnus kohvi ja snäkke nautida

Väga huvitavaks teenuseks on Chef´s table ehk eksklusiivne 5-käiguline õhtusöök koos ideaalselt sobivate ja maitseid rõhutavate veinidega. Saab valida 3 erineva menüü vahel, kas Itaalia, Prantsuse või California (menüü on üleval ka kodulehel). Õhtusööki viib läbi mõni laeva kõrgem ametnik või külalisesineja ning õhtusööki saadab sommeljee. Õhtusöök on mõeldud väiksemale grupile (u 12 inimest) ning hind on 95 $/in.

Merilin ja Triin Azamara Journey pardal

Ranget riietumisstiili laevas ei ole, kõikjale on märgitud smart casual. Seega maani kleidid ja smokingud võib koju jätta, kuid loomulikult ei ole need keelatud. Pidulikku õhtusööki koos kapteniga Azamaral ei ole. Lubatud ei ole söögikohtades paljad varbad, maikad, nokamütsid, „väljaveninud“ teksad.

Üldiselt ollakse laevas väga paindlikud ning ka see kuulub Azamara konseptsiooni juurde, väga palju arvestatakse külaliste erisoovidega.

Meelelahutus

Laeva cabaret saalis toimuvad igal õhtul meelelahutuslikud showd. Ei midagi suurejoonelist, aga tore vaatamine ikka. Living room lounge on mõnus koht õhtuseks kokteiliks, seltskondlikuks vestluseks ja tantsuks. Taustaks mängib bänd või DJ.

azamara_dekk

Ilusate ilmadega toimuvad laeva päikesetekil meeleolukad õhtusöögid ja peod.

Ja nagu kruiisilaeval ikka, on ka sellel olemas nii kasiino kui ka raamatukogu. Raamatukogu ehk drawing room on kaunis paik raamatute laenamiseks/lugemiseks ja muude loominguliste tegevuste harrastamiseks, näiteks on seal molbert ja klaver ning meisterdada saab postkaarte kodustele saatmiseks. Lisaks kõigele muutub see ruum ühel õhtul elegantseks õhtusöögiruumiks Owner´s Suite külalistele.

Wifi on kruiisilaeval väga kallis, 30 minutit maksab 20 $, seetõttu tasub end hoopis muust maailmast välja lülitada ning nautida kõike seda, mida Azamaral pakkuda on!

õppereis

Vaade kruiisilaeva pardalt kaunile rannikualale

Mis on Azamara puhul huvitav, et nad üritavad marsruute väljatöötades arvestada maailma suursündmustega. Näiteks külastatakse Monte Carlot just ralli ajal või peatutakse filmifestivali ajal Cannes´is.

Alates 7-päevastel kruiisidel on neil tavaks korraldada klientidele üks eriline õhtu – AzAmazing Evening. Tegemist on privaatse eriüritusega Azamara klientidele, mille eest lisatasu ei küsita. Näiteks võib selleks olla kolme tenori kontsert keset Toscana ilu, punase vaiba vastuvõtt enne balletietendust Peterburis või traditsiooniline õhtusöök mõnes kohalikus külas. AzAmazing üritust ei toimu ka Atlandiületuse kruiisidel.

SPA ja fitness

Azamara laevad on suurepärased paigad tervislikuks eluviisiks. Kuigi ilmselgelt on kõik hinnas teenusega laeval söömist ja joomist tavalisest ehk rohkem, siis on hea võimalus ennast spordisaalis vormis hoida. Fitness keskus pakub korralikku jõusaali, rühmatreeninguid nagu näiteks jooga, eratrenni võimalust (lisatasu eest) ning isegi jooksurada, mis asub basseini korrusest korrus kõrgemal ja õues.

Vaikuse ja rahu oaas ehk Azamara Sanctum Spa pakub mitmekülgseid võimalusi lõõgastumiseks – alustades erinevate hoolitsuste, teraapiate ja aurusaunaga ning lõpetades hammaste valgendamise protseduuriga. Spaa riietusruumist pääseb privaatsele tasulisele terrassile, kus on ülim vaikus, vaade ookeanile, soolaveega masseeriv mullivann ja pehmed päikesevoodid.

Kellele soovitame?

Ilma lasteta paaridele, kes hindavad väga head teenindust, kõrgetasemelist toitlustust ning kes on valmis selle eest maksma. Vahemere reisidel on peamisteks kruiisituristideks ameeriklased, kanadalased ja britid, keskmine vanus 65-a. Teistes piirkondades on kruiisidel ka rohkelt skandinaavlasi, sakslasi, isegi austraallasi ning kesmine vanus on oluliselt madalam.

Kommentaarid: