Miami ja lühikruiis Kariibidel

23.01.2020
estravel

Margit Peedu Estraveli Pärnu büroost ja Riina Vainula Estraveli Suur-Karja büroost osalesid Royal Caribbeani laeva Navigator of the Seas 4-päevasel lühikruiisil Bahama saartele.

Margit ja Riina ütlevad, et kruiis võiks kindlasti sobida neile, kes armastavad suuri rohkete tegevustega kõik hinnas hotelle. Boonusena saab teha kiire tutvuse erinevate sihtkohtadega. Kindlasti soovitavad nad lisaks kruiisile veeta mõned päevad Miamit ja laiemalt Floridat avastades.

Hea teada enne kruiisi:

  • Et vältida lendude hilinemisest vm ettearvamatutest olukordadest tingitud viivitustest tekkivaid probleeme, soovitame olla vähemalt päev varem sihtkohas kohal.
  • Sõit Miami lennujaamast Fort Lauderdale´i sadamasse võtab aega olenevalt liiklusest ca 30–60 minutit, umbes sama kaua sõidab ka Miami Beachilt. Miami lennujaamast Miami sadamasse sõit võtab aega ca 30 minutit ja Miami Beachilt ca 20 minutit. Soovitame USA-s liikumiseks alla laadida Uberi või Lyfti mobiilirakenduse ning selle kaudu takso tellida.
  • Soovitame enne reisi alla laadida ka Royal Carribeani mobiilirakenduse ning teha kruiisi check-in seal ette ära. Siis möödub pardaleminek kiiremalt ja sujuvamalt.
Margit ja Riina alustasid oma kruiisi 2. detsembri hommikul Miami sadamast ning ees ootas 4-päevane Royal Caribbeani kruiis. Marsruudiks Miami – Bahama – CocoCay – Miami. Navigator of the Seas on voyager-klassi kuuluv laev, mis on ehitatud aastal 2000 ning läbinud möödunud aastal uuenduskuuri. Seega üldkasutatavad ruumid olid värsked. Teenindus laeval on heal tasemel, enamik personalist on pärit Aasiast või Kariibi saartelt. See kruiis on mõeldud pigem noorematele või nooruslikumatele reisijatele, kes soovivad veeta pika nädalalõpu laeval.

 

 

Hea teada kruiisil:

  • Alkohoolsed joogid ei ole kruiisi baashinna sees. Kui Sul ei ole lisaks joogipaketti ette broneeritud, saab seda teha ka laeval (laeval võivad olla saadaval erinevad eripakkumised, nt teine reisija –50%). Joogipaketti ei saa osta üheks päevaks ja ühele reisijale, vaid tuleb osta kogu kruiisiks ja kõigile kajutis olevatele reisijatele. Antud kruiisil oli joogipaketi hind ühele 83 USD + maksud/päevas.
  • Ka on võimalik osta internetipaketti (ca 16,99 USD/päev/telefon).
  • Kui on soov külastada laeva erirestorane, soovitame kindlasti kohe esimesel päeval kohad broneerida (hiljem ei pruugi vabu kohti enam olla). Navigator of the Seas’ pardal on viis erirestorani, mille hinnad jäävad ca 45–60 USD/reisija.
Laev väljus Miami sadamast õhtul kella seitsme ajal ning jõudis järgmise päeva varahommikul Bahamale Nassau sadamasse. Kruiisifirma kaudu on võimalik broneerida erinevaid ekskursioone saarel: Atlantise veepark, ujumine delfiinidega, snorgeldamine, erinevad laevareisid jne.  Kolmanda päeva hommikul jõudis laev CocoCay saarele. See on Royal Carribeanile kuuluv saar, kus kruiisireisijad saavad veeta aktiivse päeva, lõbutsedes erinevates randades, basseini ääres või veepargis. Veeparki pääs on lisatasu eest (päevapilet ca 54 USD + maksud) ning keha saab kinnitada kolmes erinevas söögikohas, mis on kruiisi hinnas. Need, kellel ostetud lisaks joogipakett, saavad seda kasutada ka saarel. Neljas päev oli merepäev. Laeval toimusid erinevad üritused ja esinesid mitmed artistid. Lisaks sai nautida veetorusid, head muusikat ja sööki.

 

Hea teada kruiisi lõppedes:

  • Viimasel õhtul tuleb kindlasti vaadata üle oma kulutused laeval. Kajuti ukse taha tuuakse arved. Kui soov on need sularahas tasuda, tuleb seda kindlasti teha veel õhtul. Kui mitte, läheb summa maha krediitkaardilt, mille numbri oled check-in´i tehes andnud.
  • Kui soovid kohvri kätte saada sadamas, tuleb see õhtul tõsta kajuti ukse taha. Muidugi võib kohvri ka ise kaasa võtta (kiirem lahendus).

Tekkis tahtmine kruiisile minna? Vaata pakkumisi ja küsi kruiisisoovitusi kruiis@kruiis.ee või telefonil 6266 266.

Kommentaarid: