Miami – troopiline paradiis või betoondžungel?

02.01.2020
Veronika Gorbatenko

Miami tähendab palme, pilvelõhkujaid ja ilmatu kuulsat Miami Beachi randa, kuid sellega kuum sihtkoht veel ei piirdu.

Miamis on kuum niiske õhk, kõikjal on kuulda hispaania keelt ja tunda mitmete kultuuride mõju. Pilvelõhkujad ja rahvusvahelised finantskeskused on naabriks madalale ja retrohõngulisele Little Havana linnaosale, mis kujutab endast väikest Kuuba nurgakest keset suurt USA metropoli.

Esimene huvipunkt ja peamine peatus kõikidel, kes satuvad puhkama Miamisse, on kindlasti Miami Beach – nimelt selle lõunapoolne osa, kus leidub kümneid hotelle igale maitsele ja rohkelt igasuguseid söögikohti, baare ja klubisid. Siia tullakse puhkama just elava atmosfääri pärast, kuna South Beach ei maga kunagi. See on väga fotogeeniline linnaosa kirju arhitektuuri, vägevate autode, tuntud Ocean Drive’i nimelise tänava ja imeilusate inimestega. Kindlasti ära unusta vaadata ringi Art Deco kvartalis, kus asub ka maailmakuulus Versace villa.

Teine äge, kuid veidi alahinnatud võimalus Miamis peatumiseks on broneerida tuba ühes sadadest hotellidest Miami kesklinnas ehk Downtownis. Downtowni on lihtne ära tunda: siin asuvad kõige kõrgemad hooned, kus on lugematu hulk kohti, mida avastada: moodsad butiigid ja hiigelsuured odavpoed; Kuuba, Mehhiko ja loomulikult USA köögi restoranid; ööklubid ja lounge’id, kus lõõgastuvad kontoritöötajad pärast pikka tööpäeva; kaasaegse kunsti galeriid ja muuseumid.

Kui suurlinna melu väsitab, suundu lähima Metromoveri peatuse poole ja sõida täiesti tasuta College Bayside’i peatuseni. Seal võta ette jalutuskäik ookeaniäärses pargis, silmitse avanevat rannikujoont, mine õhtusöögile Bayside Marketplace’i ja veeda jahisadama juures suurepärane õhtu latiinomuusika saatel.

Miamist kruiisile!

Miami puhkust võib rikastada ka kruiisiga Bahama saartele või kaugemale! Piirkonnast leiad Miami kruiisisadama, mis asub täpselt Downtowni ja Miami Beachi vahel, ja teise sadama naaberlinnast Fort Lauderdale’ist. Iga päev väljuvad sealt maailma suurimad ja ägedaimad kruiisilaevad ja suunduvad Bahamale, Mehhikosse, Kuubale või Kariibi mere saartele. Kõige lähem troopiline paradiis asub Bahamal – sinna viivad mitu korda nädalas näiteks Royal Caribbeani laevad, mis on põnevaimad ja sobivad igas vanuses puhkajatele.

Bahama kruiisid kestavad kaks kuni neli ööd ja pakuvad mitmeid peatusi: üks nendest on alati Bahama pealinnas Nassaus ja näiteks kruiisifirma hiljuti renoveeritud CocoCay erasaarel.
Kruiisi hinnas on juba kõik, mida on vaja puhkuseks: kajut, peaaegu ööpäevaringne toitlustus ja äge meelelahutus laeva pardal – show’d, veeliumäed, surfisimulaatorid, diskod ja isegi uisutamine.
Neile, kes igatsevad vaikust ja rahu, pakutakse raamatukogu või 18+ basseiniala. Lastega peredele on avatud veeatraktsioonid, lasteklubid ja meelelahutusprogrammid teismelistele. Lisatasu eest saab valida joogipakette, ekskursioone peatuspunktides või kasutada hoopis wifit, et istuda telefonis.

Veronika Gorbatenko käis Bahama saartel Royal Caribbeani laevaga Navigator of the Seas.

KUIDAS JÕUDA MIAMISSE?

Lend Aeroflotiga Moskvast Miamisse kestab peaaegu 12 tundi. Aerofloti lendudel on kõik mugavused, alustades meelelahutussüsteemidest ja reisitarvikute kotikestest ning lõpetades abivalmi meeskonnaga. Süüa antakse tihti ja iga hetk saab võtta karastus- või alkohoolseid jooke, seega möödub isegi pikk lend kiiresti.
Lennud Tallinnast kulgevad kiiresti ja kui tekibki ümberistumise vajadus Moskvas, saab hakkama mugavalt ka ilma Vene viisata: lennujaama transfeertsoonis pakutakse ööbimist kapselhotellides.

Reisinipid Miami külastajale

  • Taksohinnad Miamis on võrreldavad Tallinna omadega, kuid tavaliste taksofirmade asemel leia takso Miami populaarseimate rakenduste Uberi või Lyfti abil. Kindlasti otsi Google’ist sooduskoode (näiteks Uber credit või Lyft promo code), nii on võimalik saada hinnaalandust kuni 5 USA dollarit sõidu pealt. Mõned lühemad sõidud võivad olla nii suisa tasuta!
  • Miami Downtowni linnaosas on liikumine tehtud lihtsamaks ja soodsamaks tänu automatiseeritud rippteele Metromover, mis on tasuta ja kohati seotud ka linna metrooga. Kui ööbid Downtownis, siis vali endale hotell selle järgi, kui lähedal Metromoveri peatusele see asub – see aitab hoida kokku aega ja raha, kui plaanid kesklinna avastama minna.
  • Parim aeg Miamisse reisimiseks on aprill-mai ja oktoober. Sellel ajal ei ole õhutemperatuur liiga kõrge, õhuniiskus on samuti mugavam taluda ja on vähem tõenäoline sattuda sinna vihmade ajal, mis sajavad Miamis tavaliselt suvekuudel. Detsembrist kuni veebruarini on kuiv hooaeg, aga veetemperatuur ookeanis ei pruugi olla nii kõrge, et oleks võimalik suplema minna.Fotod: Veronika Gorbatenko ja Shutterstock

Artikkel ilmus Eesti suurima reisiajakirja TRAVELLER 2019. aasta sügistalvises numbris.

Kommentaarid: