Tõeliselt uuenduslik Celebrity Edge

27.12.2018
Estravel

2018. aasta detsembris suundus esimesele reisile revolutsiooniline Celebrity Edge, mis paistab silma disaini ja innovaatilise tehnoloogia poolest, mida seni veel ühelgi kruiisilaeval nähtud pole.

Premium-kruiisifirma Celebrity Cruises uuel laeval jagub luksust ja mugavust, alustades võimalusest reguleerida kajuti valgust ja temperatuuri kuni martiiniklaasikujuliste mullivannideni. 2913 reisijat mahutav laev seilab talvel Kariibidel ning alates kevadest Vahemerel.

Skift.com toob välja kuus viisi, mille poolest muudab Celebrity Edge kruiisiturismi.

1) „Lendav vaip“

Silmatorkavaim uuendus on oranž Magic Carpet ehk lendav vaip – laeva välisküljel asuv mitmeotstarbeline liikuv platvorm, mille esmane eesmärk oli muuta maaleminek oluliselt mugavamaks sihtkohtades, kus see toimub väikeste laevade abil. Kuna kruiisilaeval on pinnakasutus hoolikalt läbi mõeldud, asub sõidu ajal sel platvormil sohvabaar ja erirestoran.

“Lendava vaiba” baar viiendal tekil.

2) Pardale näotuvastuse alusel

Reisijatel, kes teevad oma check-in’i juba enne kruiisi ära, st laadivad endast pildi üle foto ja skaneerivad passi, on pardaleminek väga mugav. Laevale pääsemiseks tuleb vaadata ekraani, mis tuvastab reisija näo, ning rohelise tule süttides võib südamerahus edasi liikuda.

3) Uudsed rõdud

Celebrity Edge’i kajutites on kajuti ja rõdu vahel klaasist hõlmikuksed, mis on täies ulatuses avatavad (French balcony). Rõdu välissein on läbipaistev ja avatav ning kajutis kuni 23% rohkem ruumi.

Sviidikategooria kajuti elutuba.

4) Virtuaalne reaalsus

Celebrity Edge’i külastajatel on võimalik tutvuda laevaga läbi Celebrity Edge’i rakenduse. Virtuaalreaalsus on saavutatud tänu 106 kaamerale, mis filmivad laeva erinevaid paiku.

5) Naiste osakaal meeskonnas

Celebrity juhtkonna missiooniks on sooline tasakaal ehk värvata rohkem naisi. Praeguse tegevuse tulemusena on Celebrity Edge’i meeskonnas naiste osakaal ligikaudu 30%.
Ajalooliselt on naispersonali osakaal kruiisinduses olnud 17–20%.

6) Virtuaalreaalne disain

Celebrity Edge on esimene laev, mille loomist alustati 3D-tehnoloogia abil. Tänu sellele vähendati oluliselt muudatuste vajadust ehituse käigus. Enne tuli tihti ette, et disainerite pakutud lahendused osutusid laevaehituse käigus mittesobivaks ning plaane tuli muuta. Uued võimalused vähendavad selliseid ebakõlasid aga oluliselt, kiirendades laevaehituse protsessi.

Celebrity Edge’i stiilne sisekujundus eristab laeva kõigist teistest kruiisilaevadest.

Päikesetekk.

Kommentaarid: